85 річниця Дніпропетровщини

27 лютого в дошкільному закладі № 5 «Веселі зайчата» проводилась низка заходів по ознайомленню дітей дошкільного віку з елементами та технікою петриківського розпису, присвячених в рамках відзначення ювілею 85 років Дніпропетровщині.

Захід мав привернути увагу малят до художньо-естетичного виховання дітей та збереження давніх традицій Дніпропетровської області, адже наший садочок знаходиться у даному регіоні.

Петриківський розпис отримав свою назву від села Петриківка Дніпропетровської області, де цей спосіб декоративного оздоблення передається від покоління до покоління ось уже триста років. До кінця ХІХ століття народні майстри використовували як барвники сажу, крейду, кольорові глини, рослинні барвники, які розводили яєчним жовтком, молоком, природним вишневим клеєм. Малюнок наносили пензликом з ситняга, дрібні деталі – пензликом з котячої шерсті, а грона калини – кінчиком пальця. Від ХХ століття село стає центром виготовлення мальовок – малюнків аніліновими фарбами на тонкому папері, якими прикрашали хати.

На заняттях вихователі намагалися донести до дітей цікаві свідчення про різновид оздоблення хат та посуду петриківським розписом та виховувати у дітей любов та збереження традицій нашого регіону.

Проводились наступні форми роботи:

· Малювання візерунка за мотивом петриківського розпису на тарілці.

В результаті було створено тематичну виставку дитячих малюнків за мотивом петриківського розпису «Дніпропетровщина мій рідний край», яка привертала увагу своєю яскравістю та різноманітністю розпису усіх відвідувачів нашого садочку.

· 27 лютого екскурсія до музею Г.Бідняка у СШ № 5, де діти ознайомилися з творчістю та поезією поета Дніпропетровщини.

· Вечір творчості присвячений поезії Григорія Бідняка на якому діти читали вірші нашого поета.

Кiлькiсть переглядiв: 432

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.