Всесвітній день здорового харчування

16 жовтня – Всесвітній день здорового харчування

/Files/images/zd_harch/харч каран.jpg Здорове харчування – це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби у харчових і біоактивних речовинах. Оптимальне, правильне харчування сприяє доброму самопочуттю, бадьорості, енергійності, працездатності. Крім того, здорове харчування є ключовим фактором попередження розвитку хронічних неінфекційних захворювань.

День здорового харчування відзначається у 50 країнах світу. Існують різні погляди на те, які продукти корисні, а які шкідливі, яка калорійність раціону оптимальна, скільки разів на день споживати їжу і як поєднувати продукти. В Україні розроблені Національні рекомендації щодо здорового харчування, створено тарілку здорового харчування, яку офіційно схвалили Міністерство охорони здоров’я України та ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Ці та інші рекомендації щодо організації здорового харчування ви можете переглянути тутwym-1602829246627

Для наших малят було організовано справжнє свято здорового харчування. Вони отримали не лише корисні смаколики, задоволення, а й нові знання.

Фотозвіт ви можете переглянути на нашій сторінці Facebook wym-1602829739766

Кiлькiсть переглядiв: 206

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.