Завітало літо до «Веселих зайчат»!

Завітало літо до «Веселих зайчат»!

Ось і наступила дивовижна тепла пора у нашому дошкільному закладі

№ 5 "Веселі зайчата", а разом з нею почалась оздоровча компанія. Адже цієї чудової пори неможливо сидіти в чотирьох стінах. Дитина прагне повітря, сонця, прохолоди, води, що освіжає в спеку. Їй хочеться якомога більше гуляти серед чудової природи й активно рухатися – бігати, стрибати, лазити. Влітку , власне, і починається знайомство дітей із землею, повітрям і водою. Вся навчальна робота цієї благодатної пори року проводиться з хлопчиками та дівчатками надворі.

Організація оздоровчої роботи у дошкільному закладі планується і проводиться відповідно до інструктивно-методичних рекомендацій «Щодо організації роботи в дошкільних навчальних закладах у літній період»

(лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 16.03.2012 року № 1/9-198), інструктивно-методичних рекомендацій «Щодо організації фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільних навчальних закладах у літній період» (лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 28.05.2012 року № 1/9-413), та спільним зусиллям працівників закладу та батьків вихованців забезпечується :

- максимально можливе перебування дітей на свіжому повітрі ;

- оптимальна рухова активність ;

- відповідність вимогам одягу і взуття для перебуванні дітей у приміщеннях і на прогулянкових майданчиках.

- збалансоване , збагачене вітамінами харчування;

- дотримання протягом дня повітряного і питного режиму;

- подовження тривалості денного сну.

Оздоровлення дітей в літній період – головна мета дошкільного закладу № 5 «Веселі зайчата».

Літній період особливо сприятливий для початку загартування дитячого організму , як у повсякденному житті, так і спеціально організованого ( повітряні, сонячні ванни, водні процедури, дозований біг, ходіння босоніж тощо). Повітряні ванни приймаються при температурі повітря+ 21С до + 15 С до 30 хвилин влітку. Коли дуже тепло діти можуть бавитися весь день у самих трусиках та легеньких маєчках. Завдяки сонячним променям під шкірою відкладається вітамін «Д», що оберігає малюків від хвороб. Загартування поліпшує обмін речовин, благотворно позначається на роботі дихальної, серцево – судинної систем, підвищує м'язів тонус. Крім того, воно підвищує провідність у нервових клітинах, що, в свою чергу, сприяє поліпшенню умов для розвитку мислення.

У нашому дошкільному закладі створені всі умови для щоденних ігор з піском та водою. Організовуючи ігри з водою й піском, вихователі не тільки знайомлять дітей із властивостями різних предметів і матеріалів, але й закріплюють елементарні поняття про форму, величину, колір предметів, розвивають дрібну моторику дитини. Ігри з водою викликають позитивні емоції, сприяють внутрішній розкутості малюка. Пісок можна пересипати з долоньки в долоньку, із совка у форму, у нього можна закопувати різні предмети й відкопувати їх, будувати гірки, доріжки і т.д., а потім руйнувати й знову будувати. Слід також зауважити, що ці ігри є одним із засобів загартування та оздоровлення дітей влітку.

У будь-якому дитячому садочку насамперед дбають про те, щоб діти росли здоровими , веселими та бадьорими. Наш дошкільний навчальний заклад не є винятком, 20 червня у нашому дошкільному закладі було проведено День здоров'я з залученням батьків. Головною метою якого було і залишається формування у дітей інтересу до фізичної культури і потреби в заняттях фізичними вправами, отримання заряду бадьорості та енергії, позитивних емоцій та гарного настрою. Діти грали в різні ігри, конкурси, виконували валеологічні завдання, які допомагають їм осягати ази здоров'я. Веселий клоун провів різні фізкультурно-оздоровчі заходи: веселі естафети, дихальні гімнастики, пальчикові ігри і т.д.

Музичний керівник планує музичні заняття так, щоб вони проводились на свіжому повітрі з використанням вправ на розвиток сили голосу та мовного дихання, в свою чергу фізичний керівник проводить ранкову гімнастику, фізичні заняття, на свіжому повітрі. тому ми докладаємо всіх можливих зусиль, щоб кожний день для наших малят повнився новими знаннями, цікавими іграми, веселими розвагами та добрим настроєм. Колектив дошкільного навчального закладу «Весеслі зайчата» бажає міцного здоров'я всім дошколятам, а так само їх батькам.

Кiлькiсть переглядiв: 266

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.