Звіт про проведення тижня безпеки руху

Звіт

про проведення тижня безпеки руху

З 09 по 13 вересня в дошкільному навчальному закладі №5 «Веселі зайчата» на основі профілактичної акції «Увага! Діти на дорозі!» пройшов тиждень безпеки дорожнього руху. Протягом тижня діти нашого садочка мали можливість якомога більше взнати про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, значення деяких з них. Під час бесід, розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор з м’ячем, катання на санчатах, роликах, велосипеді поблизу дороги.

Для того, щоб закріплювати знання дітей та формувати навички дисциплінованого пішохода, дуже важливо організовувати розвивальне середовище з безпеки руху. Практичні знання в куточках безпеки руху на групових макетах та в автомістечку, обладнаному на території дошкільного закладу, дали змогу створити умови для відпрацювання правильної поведінки дітей на вулиці, автоматизації навичок дисциплінованого пішохода; макети вулиці та перехрестя, обладнані в групових кімнатах, вихователі активно використовують як з навчальною метою, так і за для створення умов для самостійної ігрової діяльності дітей.

Усі знання тут проводяться у формі сюжетно – рольової гри, що заохочує дітей до активної ігрової та рухової діяльності: вони їздять на велосипедах, самокатах, переходять «вулицю» тощо. Гра дітей стає цікавішою, якщо «водії» й «пішоходи» не лише рухаються у визначених напрямках, а «інспектор ДАІ» регулює рух, але в гру включаються й «машини спеціального призначення» - «швидка допомога», «пожежна», «таксі»; «пішоходи» поспішають на роботу, до школи, в магазин тощо.

Також, незабутньою подією для малят став візит інспектора дорожньо-патрульної служби Нікопольського взводу ДПС ДАІ Нікопольського МВ Печерного Євгена Сергійовича, який розповів про правила поведінки на дорозі, дорожні знаки та дорожню розмітку та ознайомив дітей з машинами спеціального призначення. Також запропонував проблемно-пошукові питання та практичні завдання для дітей, які підтвердили отримані дітьми знання про правила поведінки на вулиці.

Заняття з малювання, аплікації, ліплення закріпили знання дітей на практиці. Діти знають за яким номером можна викликати швидку допомогу, міліцію. Силами педагогічного колективу виготовлені спеціальні атрибути для сюжетних ігор дітей.

Для попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей для батьків були виготовлені спеціальні пам’ятки, які допоможуть батькам правильно роз’яснювати дітям правила дорожнього руху і прививати навички дисциплінованості на вулицях і дорогах.

Кiлькiсть переглядiв: 2195

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.